Paarden niet meer op het strand tussen 09.00uur en 19.00 uur

Vanaf 1 mei tot 1 oktober is het niet toegestaan om met paarden(maar ook fietsen) op het strand te lopen of rijden tussen 09.00 en 19.00 uur. De meeste manege houders en losse ruiters volgen deze regel uit het APV. Maar sommigen ook niet, een enkeling zelfs volhardend! Dan krijgen we als antwoord dat er toch geen mensen op het strand liggen dus het makkelijk moet kunnen. Maar waar ligt de grens en wat doen we met de paardenpoep? Goed om te zien dat sommige ruiters een plasticzak en schepje meenemen en het opruimen en in de kliko’s storten. Als elke ruiter dat zou doen zou dat een hoop ergernis wegnemen. Ziet er trouwens ook een stuk netter uit!

Sinds 2009 organiseert de stichting Vrienden van Den Helder jaarlijks in september het “Vliegerfeest aan Zee”. Meteen al in dat eerste jaar sloeg het evenement op het mooie, ruime strand van Den Helder aan. Zowel bij vliegeraars als bij het publiek. Nu is het vliegerfeest niet meer weg te denken van  de evenementenkalender.

Dankzij sponsoring van de gemeente en de plaatselijke ondernemers en stichtingen kunnen wij op deze kleurrijke manier de aandacht vestigen op de bijzondere recreatiemogelijkheden van dit gebied. Zee, strand, duinen en wind: wat wil je nog meer!

Vliegerfeest 2016 Ilse Kootkar 13
De deelnemende vliegeraars zijn enthousiast. Ze komen uit alle hoeken van Nederland,  maar ook uit Zweden, België en Duitsland.

Kampeerplaatsen vlakbij het strand garanderen een gezellig verblijf in een vriendschappelijke sfeer.
Sommige deelnemers knopen er zelfs vakantie aan vast.
Op het strand is het een bont spektakel van éénlijners. Duizenden bezoekers genieten elk jaar van deze bijzondere aanblik.
Vaste gasten zijn ook de stuntvliegeraars van de Tricksparty, het Nederlands kampioenschap wordt in Den Helder afgesloten!
Omdat het Vliegerfeest aan Zee is uitgegroeid tot een echt gezinsuitje, wordt er natuurlijk veel voor kinderen georganiseerd.
Vliegertjes kleuren, schminken, snoep- en knuffeldroppen, schatgraven, springkussens, strandspelletjes, enzovoort.

U bent er volgend jaar toch ook bij?