Verantwoordelijkheden

WELKOM

De Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) voert in opdracht van de gemeente Den Helder het beheer over het strand en de opgangen. Den Helder beschikt over een breed strand dat zich over 7 kilometer uitstrekt met in totaal 7 strandopgangen. Vele bezoekers uit binnen- en buitenland weten de rust en schoonheid van het strand en de achterliggende duinen zeer te waarderen.

 

De SSN draagt zorg voor de veiligheid van de strandbezoekers en het schoonhouden van het strand, de opgangen en parkeerplaatsen. Verder schenkt de SSN constant aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe diensten  en uitbreiding van de faciliteiten om voor de bezoekers het verblijf aan het strand zo aangenaam mogelijk te maken. Denk hierbij o.a. aan informatievoorziening, stranddouches, bankjes en openbare toiletten. In samenwerking met de Helderse Ondernemers Vereniging straks mogelijk WIFI op strandslag Zandloper en Julianadorp.

 

De SSN zorgt ieder jaar, tijdens het seizoen, dat u veilig kunt zwemmen. Hiervoor worden op diverse posten door de Reddingsbrigade Den Helder opgeleide strandwachten ingezet. Zij beschikken over reddingsboten en een ambulance, die direct bij calamiteiten ingezet kunnen worden.

 

Het milieu is een zaak waaraan de SSN veel aandacht schenkt. Natuurlijk zijn hierbij het schoonhouden van het strand en de bewaking van de kwaliteit van het zwemwater uiterst belangrijke onderwerpen. Maar hieronder valt ook het informeren van bezoekers van de stranden.

3 Blauwe Vlaggen

De stranden van Den Helder krijgen jaarlijks  – sinds 2010 – maar liefst 3 Blauwe Vlaggen uitgereikt.

Logo Blauwe VlagDit is voor bezoekers van ons strand een zeer gewaardeerde onderscheiding, die aangeeft dat de stranden voldoen aan de zware internationale kwaliteitseisen op gebied van milieu en veiligheid.

Strandslag Julianadorp staat al enige jaren in de Top 10 van de Nederlandse Schoonste Stranden en het strand van Den Helder was in 2014 en 2018 het beste strand van de provincie Noord Holland.

Alle stranden van Den Helder en Julianadorp hebben de 4 sterren status! Kom maar kijken.