Strandslag Zandloper

ZLopgang

Locatie
GPS coördinaten:
N 52.9046 / O 4.71335 (lengte- en breedtegraad)
Begin opgang:
Aan de Zanddijk bij het bungalowpark de Zandloper en Residence Juliana

Algemeen
Strandslag Zandloper is het meest noordelijke strand van Julianadorp aan Zee. De strandslag stond vroeger ook wel bekend als Ship on the Beach, genoemd naar het toenmalige paviljoen. Inmiddels is het paviljoen vervangen en gemoderniseerd en nu het hele jaar geopend. U bent van harte welkom!

Faciliteiten

Strandpaviljoen Zee van Tijd voor een heerlijk drankje op het terras of binnen. Ook een uitgebreide lunch en dinerkaart. Uiteraard is het paviljoen voorzien van toiletten en ook de strandrolstoel staat daar gratis te beschikking. Het hele jaar geopend!

Er is aan het einde van de opgang een onbewaakte fietsenstalling.

Deze strandslag heeft de Blauwe Vlag en vier sterren.

 


Strandpost Zandloper

Zuid van het paviljoen staat de nieuwe post Zandloper. Van hieruit houden de SSN Lifeguard in het zomerseizoen van 10.00-18.00- toezicht op de badgasten. Uiteraard is de post voorzien van openbare toiletten alsmede een voor mindervaliden.

 

Bloembollen en pluktuinen
Vanaf het vroege voorjaar tot eind mei staan in de hele omgeving veel bolbloemen in bloei.
Wilt u zelf bloemen plukken of bollen kopen dan kunt u op diverse plaatsen in de omgeving terecht.
Bijvoorbeeld bij de Floratuin.

 

Golfbaan Ooghduyne

Golfbaan Ooghduyne

 

Golfbaan Ooghduyne
Aan de Van Foreestweg in het Landal park Ooghduyne ligt een 18 holes golfbaan. Daarbij een 9 holes familybaan voor mensen die kennis willen maken met de golfsport. Direct naast de golfbaan een mooi terras bij restaurant Fore om na afloop even te ontspannen en van een drankje te genieten.

 

Restaurants
Deze zijn in de directe omgeving (aan de Zanddijk) of iets verder in het dorp (Julianadorp aan Zee) voldoende te vinden. U kunt uw keuze maken uit een eenvoudige snackbar of broodjeszaak tot pizzeria, Aziatisch, tapas of specifiek kindvriendelijk restaurant.

Bowlingbaan
Aan de Zanddijk vindt u restaurant Noordzee met een aantal bowlingbanen.

Diverse fiets en wandelpaden door de duinen
Kijk voor info over fiets- en wandelroutes hier.

Zandloper routeParkeren en bereikbaarheid

Aan de Zanddijk hoek Noorder Sandt is een groot parkeerterrein waar u vrij kunt parkeren. Vanaf het parkeerterrein is het 5 minuten lopen naar het strand. In het zomerseizoen rijdt de Kustbus  (851) vanaf het NS-station Den Helder naar Julianadorp aan Zee.

Toegang voor mindervaliden
De toegangsweg naar het strand is geheel verhard. In het strandpaviljoen Zee van tijd is een speciale strandrolstoel beschikbaar. Reserveren is mogelijk onder telefoonnr. 0223-641474