Naar de inhoud Naar de footer

Duinoord

/ Strandslagen / Duinoord
Begin opgang

Bij de parkeerplaats van Duinoord Steakhouse

Contactgegevens

Jan Verfailleweg 622
1783 BW Den Helder

GPS coördinaten

N 52.931355 / O 4.7250898

Lengte- en breedtegraad Google Maps
Strandslag met de blauwe vlag Meer over De Blauwe Vlag

Wat heeft dit strand te bieden?

Strandslag Duinoord is de best geoutilleerde strandopgang van Den Helder met ruime parkeergelegenheid in de omgeving, een eigen Beachclub de Citadel en een bewaakte strandpost tijdens het zomerseizoen. In de directe omgeving zijn veel natuurgebieden te vinden zoals “de Donkere Duinen” en “Mariëndal. Duinoord heeft een mooi breed strand en wordt dan in de zomer ook veel bezocht door toeristen en de inwoners van Den Helder. Deze strandslag heeft de Blauwe Vlag en wordt bewaakt.

Strandbewaking

In het hoogseizoen elke dag van 10:00 tot 18:00 uur

EHBO / AED

Aanwezig bij de strandpost

Stranddouches

Aanwezig bij de strandpost

Openbare toiletten

Aanwezig bij de strandpost

Bankjes

Aanwezig langs de verharde wegen

Mindervaliden

Bij de strandpost is een speciale rolstoel en toilet aanwezig

Vervoersmogelijkheden & Toegankelijkheid

Bij de afslag naar restaurant Steakhouse Duinoord aan het einde van de Jan Verfailleweg is er ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Vanaf de parkeerplaats leidt een breed verhard pad naar de strandopgang.

Het strand is het gemakkelijkst bereikbaar met de fiets, waar een ruime fietsenstalling te vinden is. Vanaf de fietsenstalling is het slechts een paar minuten lopen naar het strand.

Gedurende het zomerseizoen rijdt de Kustbus (851) vanaf het NS-station Den Helder naar deze strandopgang, de bus stopt bij restaurant Duinoord. Vanaf deze stopplaats is het 10 minuten lopen naar het strand.

De toegangsweg naar het strand is geheel verhard en makkelijk toegankelijk met een rolstoel. Op het strandpaviljoen is een strandrolstoel aanwezig waarmee u makkelijk over het strand kunt rijden. U kunt deze niet reserveren, hij is vrij te gebruiken.