Naar de inhoud Naar de footer

Huisduinen

/ Strandslagen / Huisduinen
Begin opgang

Admiraal Verheul Plein naast het Fort Kijkduin

Contactgegevens

Admiraal Verheul Plein
1789 AX Den Helder

GPS coördinaten

N 52.951159 / O 4.7200095

Lengte- en breedtegraad Google Maps

Wat heeft dit strand te bieden?

Aan de rand van Den Helder ligt aan de dijk het oude dorpje Huisduinen waar nog één van de oudste en mooiste vuurtorens van Nederland staat. Na een mooie wandeling langs het oude fort Kijkduin en de dijk komt u bij de strandopgang Huisduinen. Dit is de meest noordelijk gelegen strandopgang van het vaste land van Nederland. Hier vindt u een rustig familiestrand voorzien van een strandpaviljoen.

Strandbewaking

Niet aanwezig

EHBO / AED

Niet aanwezig

Stranddouches

Niet aanwezig

Openbare toiletten

Niet aanwezig

Bankjes

Aanwezig langs de verharde wegen

Mindervaliden

Geen faciliteiten aanwezig

Vervoersmogelijkheden & Toegankelijkheid

Parkeren is in Huisduinen voor onbepaalde tijd gratis. U kunt parkeren boven aan de dijk bij Fort Kijkduin (beperkte hoeveelheid plaatsen) of op het lager gelegen terrein aan de Mesdagstraat (onder de poort door).

Het strand is het gemakkelijkst bereikbaar met de fiets, waar een ruime fietsenstalling te vinden is. Vanaf de fietsenstalling is het slechts een paar minuten lopen naar het strand.

Gedurende het zomerseizoen rijdt de Kustbus (851) vanaf het NS-station Den Helder naar deze strandopgang, de bus stopt bij Fort Kijkduin. Vanaf deze stopplaats is het 10 minuten lopen naar het strand.

De toegangsweg naar het strand is geheel verhard maar gaat over een redelijk steile helling langs de zeepromenade, wat het strand slecht bereikbaar maakt voor mindervaliden. In de gemeente Den Helder hebben de strandopgangen Duinoord, Zandloper en Julianadorp speciale voorzieningen voor mindervalide bezoekers en deze strandopgangen zijn dan ook beter toegankelijk voor mindervaliden.

In de omgeving van het strand