Naar de inhoud Naar de footer

Zandloper

/ Strandslagen / Zandloper
Begin opgang

Aan de Zanddijk en hoek van Noorder Sandt

Contactgegevens

Parnassia 2
1787 CD Julianadorp

GPS coördinaten

N 52.9056051 / O 4.7175254

Lengte- en breedtegraad Google Maps
Strandslag met de blauwe vlag Meer over De Blauwe Vlag

Wat heeft dit strand te bieden?

Strandslag Zandloper is het meest noordelijke strand van Julianadorp aan Zee. De strandslag stond vroeger ook wel bekend als Ship on the Beach, genoemd naar het toenmalige paviljoen. Inmiddels is er een gloednieuw paviljoen gebouwd nadat een uitslaande brand het vorige verwoest heeft. Dit is een bewaakt Blauwe Vlag strand met een strandpost. Er zijn voldoende campings en bungalowparken te vinden in Julianadorp aan Zee, een erg leuk en gezellig dorp.

Strandbewaking

In het hoogseizoen elke dag van 10:00 tot 18:00 uur

EHBO / AED

Aanwezig bij de strandpost

Stranddouches

Aanwezig bij de strandpost

Openbare toiletten

Aanwezig bij de strandpost

Bankjes

Aanwezig langs de verharde wegen

Mindervaliden

Bij het strandpaviljoen Zee van Tijd is een speciale rolstoel aanwezig

Vervoersmogelijkheden & Toegankelijkheid

Bij de kruising van de Zanddijk en de Noorder Sandt bevindt zich een ruim parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren. Vanaf dit parkeerterrein is het slechts 5 minuten wandelen naar het strand.

Het strand is het gemakkelijkst bereikbaar met de fiets, waar een ruime fietsenstalling te vinden is. Vanaf de fietsenstalling is het slechts een paar minuten lopen naar het strand.

Gedurende het zomerseizoen rijdt de Kustbus (851) vanaf het NS-station Den Helder naar deze strandopgang, de bus stopt bij Strandslag Zandloper. Vanaf deze stopplaats is het 10 minuten lopen naar het strand.

De weg naar het strand is volledig geasfalteerd. Als u gebruik wilt maken van een speciale strandrolstoel, kunt u deze reserveren bij het strandpaviljoen Zee van Tijd via telefoonnummer 0223-641474.